Whey Protein Whey Star .



Další informace >>>>
klikni na banner vpravo >>>>
Dobrá cena >>>>
Zkušenosti >>>>


whey protein
Whey Protein Whey Star

Podporuje nárůst svalové hmoty a svalové síly – anabolický efekt chrání svalovou hmotu před devastací – antikatabolický efekt umožňuje kvalitní a rychlou regeneraci a mírnou energizaci

Nárust svalové hmoty

Co je to? Whey protein znamená v překladu syrovátkový protein (bílkovina). Syrovátkový protein je mléčná bílkovina, která poskytuje tělu několik aminokyselin, včetně aminokyselin s rozvětveným řetězcem leucin, isoleucin a valin (BCAA), potřebných pro udržování svalové hmoty. Vysoký obsah syrovátkových bílkovin, glutaminu a vyvážený poměr aminokyselin zaručuje anabolický efekt. Syrovátkové bílkoviny jsou vysoce kvalitní a mají nejvyšší biologickou hodnotu (označována často jako PER). Nejvyšší biologická hodnota znamená nejvíce využitelných bílkovin pro svaly, což umožňuje nárůst svalové hmoty a síly a tím i vyšší výkon. Antikatabolický efekt je zaručen vysokým obsahem esenciálních větvených aminokyselin BCAA, jejichž zdrojem je právě syrovátková bílkovina a přírodní koncentrát BCAA. BCAA účinně chrání svalovou hmotu před devastací, napomáhají její regeneraci a jsou nezbytné pro její nárůst. Kde se nachází? Během procesu přeměny mléka na sýr je separován syrovátkový protein. Ten je pak obsažen např. ve zmrzlině, chlebě, polévce, kojenecké stravě a dalších potravinách. Kdo pravděpodobně trpí nedostatkem? Lidé, kteří do své stravy nezahrnují mléčné výrobky. Aminokyseliny syrovátkového proteinu jsou dostupné i z jiných zdrojů a jejich deficit je proto nepravděpodobný. Jaká je obvyklá dávka? Většina lidí nepotřebuje zvláštní protein jako je syrovátkový protein. Avšak atleti v tréninku někdy užívají přibližně 25 g syrovátkového proteinu denně. Existují vedlejší účinky nebo interakce? Lidé, kteří jsou alergičtí na mléčné výrobky, by mohli reagovat na syrovátkový protein a měli by se mu vyhnout. Jako u proteinů všeobecně, dlouhodobý nadměrný příjem může být spojen se zhoršenou funkcí ledvin a možnou osteoporózou. V době psaní tohoto článku nebyly známy žádné interakce známých léků na syrovátkový protein. Složení: Koncentrát mléčných syrovátkových proteinů (s částečným obsahem laktózy), maltodextriny, náhradní sladidla acesulfan draselný a sacharin sodný, vitaminy, aroma přírodně identické. Dávkování: 1 zarovnaná polévková lžíce obsahuje 3 g prášku. Připravuje se přibližně v 10% koncentraci, tj. například 50 g prášku se rozmixuje do 0,5 litru vody. Nejvyšší denní dávka u dospělých činí 100 g, pro děti 50 g. Denní dávka se rozdělí do 3-5 menších podílů a přijímá se nejdříve hodinu po tréninku nebo jako doplněk jídel během dne. Nepoužívá se poslední čtyři hodiny před tréninkem. Příjem je vhodný i ve dnech volna ještě několik dnů až týden po skončení tréninkového cyklu. Při zahájení příjmu je vhodné začínat s menšími dávkami. Doporučujeme rozmíchávání ve vodě. Hotový nápoj je vhodné ihned spotřebovat.