Algafit chlorella + selen.



Další informace >>>>
klikni na banner vpravo >>>>
Dobrá cena >>>>
Zkušenosti >>>>


Algafit chlorella + selen


ALGAFIT Chlorella + Selen ALGAFIT Chlorella + Selen - vyživuje organismus a to znamená: příznivě ovlivňuje obnovu buněk udržuje správnou funkci srdce a cév příznivě ovlivňuje tvorbu bílých krvinek udržuje tělo v dobré kondici patří mezi významné antioxidanty příznivě ovlivňuje sexualitu chrání pokožku před škodlivým slunečním zářením

Chlorella kessleri - je to mikroskopická jednobuněčná rostlina, která svým tvarem i velikostí připomíná červenou krvinku - proto se jí také říká "zelená krvinka". Buňky Chlorelly obsahují velmi pestrou paletu látek. Jsou to látky: 1. významné pro výživu jako bílkoviny, tuky, sacharidy, rozpustnou vlákninu a nerozpustnou vlákninu.

Obsah bílkovin je velmi vysoký až 60 % na rozdíl od sojových bobů, které jsou považovány za významný zdroj bílkovin, a které obsahují jen 30 %. 2. ostatní biologicky účinné látky jako chlorofyl, karotenoidy, až 20 druhů vitamínů, minerály, stopové prvky, nukleové kyseliny, fosfolipidy a směs látek zvaná Chlorella růstový faktor (Chlorela Growth Factor - CGF), které jsou obsaženy jen v této řase. Proč sladkovodní řasy? V Asii jsou sladkovodní řasy důležitou a běžnou součástí jídelníčku. Je všeobecně známo, že tito lidé nepodléhají tolik civilizačním chorobám, jsou odolnější vůči stresu a nezdravému životnímu prostředí. Kromě toho, jsou vynikajícím zdrojem rostlinné bílkoviny, čímž nahrazují maso a masné výrobky. Po 2. světové válce byl nedostatek masa - tedy bílkovin, a tak skupina vědců začala hledat i jiné zdroje bílkovin. Nechali se inspirovat asijskou výživou a zaměřili se na využití řas. Záhy se ukázalo, že sladkovodních řas je málo, pěstování složité a stravitelnost pro člověka nízká. Takže počáteční euforie předčasně utichla.

Ovšem s novými možnostmi a technologiemi moderní doby, se k sladkovodní řase vědci zase vrátili, ale teď už ne jako ke zdroji potravy, ale jako k doplňku stravy. Byla vyšlechtěna speciální řasa Chlorella kessleri s nejvyšší koncentrací prospěšných látek. Vědecké pokusy prokázaly, že dojde-li k mikronizaci (zeslabení buněčné stěny) Chlorelly, pak se její stravitelnost několikanásobně zvýší. Právě u přípravku Algafit Chlorella+selen, byla tato mikronizace zavedena do výrobní technologie, takže jeho stravitelnost je několikanásobně vyšší.

Sladkovodní řasa Chlorella kessleri se stala významným zdrojem vitamínů, minerálů a především unikátního růstového faktoru. Řasa Chlorella kessleri obsahuje velké množství aktivních látek ve velice čisté formě. V tomto výrobku je narušen (dezintegrován) její buněčný obal, a proto jsou tyto látky dobře stravitelné a organismus je dokáže zužitkovat. K těmto látkám patří: bílkoviny ( např. Leucin, Isoleucin, Lysin, Methionin) tuky - nenasycené mastné kyseliny vitamíny - hlavně betakaroten, vit. C, vit.E, vitaminy skupiny B, kyselina listová minerální látky - fosfor, draslík, síra, hořčík, vápník, železo, mangan, zinek chlorofyl unikátní chlorella růstový faktor - směs látek obsahující volné aminokyseliny, peptidy, glykoproteiny, polyamidy, některé vitamíny, minerální látky…

Složení vitamínů a minerálů ve 100 g suché směsy řasy Chlorela kessleri Karotenoidy 350 mg Biotin 0,3 Beta-karoten 105 mg Kyselina panthotenová 1,3 mg Vitamín B1 1,8 mg Kyselina Nikotenová 22 mg Vitamín B2 4,4 mg Vápník 230 mg Vitamín B6 2,8 mg Hořčík 300 mg Vitamín B12 0,08 mg Železo 70 mg Vitamín C 65 mg Mangan 14 mg Vitamín E 29,7mg Chlorela růstový faktor 2,5 OD/g/1-1 Kyselina listová 4,2 mg Má Chlorella ještě i jiná plus? Patří k největším zdrojům chlorofylu, který příznivě působí na detoxikaci střev společně s vlákninou podporuje jejich peristaltiku. Vysoký obsah bílkovin až 60% je významný zvláště pro vegetariány. Tyto bílkoviny obsahují vyvážené množství esenciálních aminokyselin, které si tělo samo neumí vyrobit.

Tuky jsou v Chlorelle zastoupeny nenasycenými mastnými kyselinami (linolová, linoleová), které v organismu napomáhají regulaci hladiny cholesterolu a upravují krevní tlak. Díky vysokém obsahu vitamínů a minerálů, může Chlorella fungovat jako přírodní multivitamínový a multiminerální přípravek. Je významným zdrojem vitamínů skupiny B, včetně B12. Vitamínu C je v Chlorele více jak ve špenátu. Z minerálů jmenujme alespoň vápník, hořčík a železo. Zajímavý je hojné množství beta-karotenu v Chlorelle je ho asi 10x více než v karotce. Patří mezi významné antioxidanty. Selen patří k nejznámějším stopovým prvkům s antioxidační aktivitou.Selen byl v posledních letech intenzivně zkoumán a zjistilo se, že je nezbytný k vytváření glutationové peroxidázy. Glutationová peroxidáza je důležitý enzym, který chrání tělo před škodami, které způsobují superoxidy a peroxid vodíku.

Příznaky nedostatku selenu: únava častá nemocnost předčasné stárnutí nízká pohlavní potence sklon k nádorovým onemocněním Příjem selenu z rostlinné stravy je problematický, protože rostliny nepotřebují selen k růstu. Pšenice, která roste v půdě bohaté na selen ho obsahuje dost, ale pšenice pěstovaná v půdě chudé na selen nebo bohaté na síru (síra potlačuje selen), obsahuje zanedbatelné množství selenu. Na příjem selenu pouze z rostlinné stravy tedy nemůžeme spoléhat. Proto je důležité selen dodávat organismu jako doplněk stravy. Co Selen zlepšuje: zvyšuje imunitu zpomaluje stárnutí zlepšuje průběh menopauzy chrání před onemocněním srdce a cév prevence rakoviny chrání před artritidou Selen je koncentrován v mužské semenné tekutině a ztrácí se s každou ejakulací. Dostatečná zásoba selenu tedy může zvýšit pohlavní funkce.

ALGAFIT Chlorella + Selen je určen pro: všechny, kteří chtějí povzbudit svůj unavený organismus lidi oslabené (jarní únava, stres, nesprávná životospráva…) lidi, kteří jsou častěji nemocní lidi, kteří jsou hodně pracovně vytíženi sportovce ženy v menopauze Chlorella kessleri - je to mikroskopická jednobuněčná rostlina, která svým tvarem i velikostí připomíná červenou krvinku - proto se jí také říká "zelená krvinka".

Buňky Chlorelly obsahují velmi pestrou paletu látek. Jsou to látky: 1. významné pro výživu jako bílkoviny, tuky, sacharidy, rozpustnou vlákninu a nerozpustnou vlákninu. Obsah bílkovin je velmi vysoký až 60 % na rozdíl od sojových bobů, které jsou považovány za významný zdroj bílkovin, a které obsahují jen 30 %. 2. ostatní biologicky účinné látky jako chlorofyl, karotenoidy, až 20 druhů vitamínů, minerály, stopové prvky, nukleové kyseliny, fosfolipidy a směs látek zvaná Chlorella růstový faktor (Chlorela Growth Factor - CGF), které jsou obsaženy jen v této řase. .