Enzosystém - trávicí problémy - plynatost
Kdy pomáhá: trávicí problémy spojené s nadýmáním, plynatostí
a pálením žáhy podporuje léčbu spasmatického zánětu tračníku
a vysilujících průjmů omezuje trávicí potíže spojené se stárnutím
organismu a zvyšuje účinnost redukčních diet usnadňuje vstřebávání
výživných látek v organismu zmírňuje mykotické a kvasinkové
infekce, potravinové alergie a alergie na laktózu posiluje
organismus při rekonvalescenci ENZOSYSTÉM - JEHO VÝZNAM A
FUNKCE.
ENZOSYSTÉM - JEHO VÝZNAM A FUNKCE Enzosystém obsahuje trávicí
enzymy nejvyšší kvality, které jsou rostlinného původu
- získávají se z hub (především Aspergillus oryzae, Aspergillus
niger, Saccharomyces cervisiae), bakterií a ječného sladu.
Přípravek Enzosystém obsahuje následující trávicí enzymy:
Maltáza - rozkládá maltózu na glukózu. Cukry se v této
jednoduché
formě vstřebávají ve dvanácterníku a lačníku prostřednictvím
střevních klků do cév. Napomáhá zmírňování alergických
reakcí. Laktáza - štěpí laktózu neboli mléčný cukr na glukózu
a galaktózu,
což je velmi důležité především pro osoby trpící alergií
na laktózu. Může mít rovněž pozitivní vliv v případě osob
s křečovitým zánětem tračníku nebo při jiných žaludečních
potížích, které jsou vyvolány především konzumací mléčných
výrobků. Proteinázy - jsou enzymy, které štěpí bílkoviny
na aminokyseliny a peptidy.
Tuto skupinu enzymů vyhledávají
především sportovci a starší lidé, kteří mají problémy
se vstřebáváním bílkovin. Proteinázy podporují dodávání
výživných
látek nutných pro tvorbu svalů a regeneraci tkání a posilují
také funkci imunitního systému. Lipáza - štěpí tuky,
a proto také ovlivňuje tělesnou hmotnost, podporuje a
reguluje
správnou
činnost cév a žlučníku. Celuláza - štěpí rostlinná vlákna
na menší celky, které obsahují D-glukózu. Podporuje léčbu
trávicích potíží, jako např. syndrom špatné absorpce.
Jde o velmi důležitý enzym, který je nutné do organismu
dodávat
z potravy, protože se v těle netvoří. Invertáza (sacharáza)
- štěpí disacharidy na jednoduché cukry, např. sacharózu
na glukózu a fruktózu
. Enzymy, které se získávají z houby
Aspergillus oryzae, byly podrobeny mnoha zkouškám za
účelem objasnění jejich úlohy v rámci udržení správné
funkce trávicího
systému. Testy provedené na lidech navíc prokázaly, že
proteolytické enzymy získávané z této houby mohou mít
význam při léčbě
zánětlivých stavů a při fibrinolytických terapiích. Tyto
enzymy jsou poměrně odolné proti působení vysokých teplot
a vykazují aktivitu v širokém rozsahu pH, což je velmi
důležité z hlediska problému neutralizace většiny enzymů
prostřednictvím
žaludečních kyselin.
Enzymy získané syntetickou cestou
z hub neobsahují žádné plísňové pozůstatky a díky moderní
technologii
a účinným metodám filtrace jsou zcela bezpečné. Podle
tvrzení Dr. Marka Percivala mohou enzymatické potravinové
doplňky
podávané před jídlem nebo při jídle podporovat trávení.
Dr. Percival v knize " Nutritional Peads" uvádí, že většina enzymů
není stabilní a v přítomnosti žaludečních kyselin podléhá
deaktivaci. Pokud se však enzymy podávají těsně před jídlem,
zůstávají některé z nich aktivní, protože jsou "chráněné" jídlem.
Svou aktivitu si zachovávají i v žaludku
a přechází do střev, kde usnadňují trávení. Protože hodnota
pH zásadně
ovlivňuje
aktivitu enzymů, mohou být enzymy získané z houby Aspergillus
velmi důležité s ohledem na svou výjimečnou stabilitu
a odolnost v kyselém prostředí. JAK SLOŽKY OBSAŽENÉ V
ENZOSYSTÉMU
PODPORUJÍ
LIDSKÝ ORGANISMUS doplňují nedostatek trávicích enzymů
upravují činnost trávicího ústrojí (mají pozitivní vliv
na různé trávicí
poruchy) předcházejí nadýmání zmírňují nepříjemné pocity
v případě potíží typu pálení žáhy napomáhají při dosažení
optimálních trávicích schopností pomáhají formovat postavu
zprostředkovaně podporují správnou činnost imunitního
systému. SLOŽENÍ TRÁVICÍCH ENZYMŮ V PŘÍPRAVKU Enzosystém:
Alfa Amyláza,
Beta Amyláza, Proteáza I, Proteáza II, Lipáza, Celuláza,
Maltáza, Sacharáza.
.