Hlíva ústřičná
Poklad mezi houbami? Ano, přesně tak bychom mohli hlívu ústřičnou
nazvat. V našich klimatických podmínkách sice vyrůstá celá
řada zdraví prospěšných druhů hub, ovšem hlíva ústřičná všechny
jednoznačně předčí. Celosvětové výzkumy z posledních let
prokázaly, že se jedná o houbu, která svým ojedinělým složením
lidskému zdraví jednoznačně prospívá a na organismus působí
velmi blahodárně.
Pravidelnou konzumací této houby dochází
k regeneraci buněk a posilování imunitního systému. Tyto
její schopnosti způsobují především beta - 1,3 - D glukany
, dále celá řada vitamínů, potřebných stopových prvků (železo,
jód, selen, draslík atd.), mastné kyseliny, proteiny, steroly
a v neposlední řadě také vláknina, která z těla odstraňuje
usazené škodliviny. Díky těmto okolnostem je pravidelná konzumace
hlívy vynikající prevencí před různými civilizačními onemocněními.
Kdy pomáhá: zvyšovat obranyschopnost organizmu snižovat
poruchy metabolizmu cukru a tuku zmírňovat chronické infekce,
záněty a únavu zmírňovat strnulost šlach
a končetin odstraňovat bradavice virového původu regulovat peristaltiku střev
při úpravě krevního tlaku funkci cévního systému při alergii, stresu a zátěži
organizmu Hlívu ústřičnou v čerstvém stavu není ale možné samozřejmě konzumovat
každý den, mnohem vhodnější je využít jejich předností jiným způsobem. Jednu
z takovýchto možností představuje níže uvedený preparát, který je jako první
svého druhu v těchto dnech dodáván do lékáren a na náš trh. Jedná se o přírodní
přípravek, respektive čistý houbový prášek, umístěný v želatinových kapslích.
Existují již i jiné způsoby využití, ovšem
preparát tohoto typu je vhodný také pro děti, vyznačuje
se delší trvanlivostí a na rozdíl od hlívy rostoucí pouze
v určitém období je kdykoliv k dostání. Další výhodou je poměr sušené hlívy
k čerstvé, který je zhruba jedna k devíti. Určitě by
bylo
také dobré zmínit pro
koho je tento preparát nejvhodnější. Přehlédnout by jej rozhodně neměli kardiaci,
diabetici, alergici, lidé trpící kloubovými onemocněními, zažívacími obtížemi,
únavou, záněty a podobně.
Velmi účinný je jako prevence proti rakovině
a mozkovým příhodám. Upravuje ale také krevní tlak a
hladinu cholesterolu v krvi, snižuje
hladinu cukru, zlepšuje metabolismus, odstraňuje bradavice virového původu,
léčí ekzémy a umí toho zkrátka ještě mnohem a mnohem
více. Komu lze pravidelnou konzumaci
hlívy doporučit? Hlíva ústřičná velmi účinně snižuje hladinu cholesterolu
v krvi a také krevní tlak a tudíž je vhodná pro kardiaky.
Vhodná je ale i pro alergiky,
astmatiky, diabetiky a účinná je rovněž při léčbě vážných chorob, jakými
jsou
kupříkladu rakovina.
Díky glukanům, které mají schopnost aktivovat
buňky zajišťující vlastní přirozenou imunitu organismu
dokáže nádorová onemocnění zcela vyléčit
a mimoto významně tlumí a omezuje vedlejší účinky při chemoterapiích. Dále
hlíva odstraňuje bradavice virového původu, léčí ekzémy,
zlepšuje ale také metabolismus,
regeneruje vnitřní orgány (játra, ledviny, slinivku) a díky zvýšené regeneraci
buněk, v podstatě zpomaluje proces stárnutí. .