Hlíva ústřičná.



Další informace >>>>
klikni na banner vpravo >>>>
Dobrá cena >>>>
Zkušenosti >>>>


Hlíva ústřičná


Poklad mezi houbami? Ano, přesně tak bychom mohli hlívu ústřičnou nazvat. V našich klimatických podmínkách sice vyrůstá celá řada zdraví prospěšných druhů hub, ovšem hlíva ústřičná všechny jednoznačně předčí. Celosvětové výzkumy z posledních let prokázaly, že se jedná o houbu, která svým ojedinělým složením lidskému zdraví jednoznačně prospívá a na organismus působí velmi blahodárně.

Pravidelnou konzumací této houby dochází k regeneraci buněk a posilování imunitního systému. Tyto její schopnosti způsobují především beta - 1,3 - D glukany , dále celá řada vitamínů, potřebných stopových prvků (železo, jód, selen, draslík atd.), mastné kyseliny, proteiny, steroly a v neposlední řadě také vláknina, která z těla odstraňuje usazené škodliviny. Díky těmto okolnostem je pravidelná konzumace hlívy vynikající prevencí před různými civilizačními onemocněními.

Kdy pomáhá: zvyšovat obranyschopnost organizmu snižovat poruchy metabolizmu cukru a tuku zmírňovat chronické infekce, záněty a únavu zmírňovat strnulost šlach a končetin odstraňovat bradavice virového původu regulovat peristaltiku střev při úpravě krevního tlaku funkci cévního systému při alergii, stresu a zátěži organizmu Hlívu ústřičnou v čerstvém stavu není ale možné samozřejmě konzumovat každý den, mnohem vhodnější je využít jejich předností jiným způsobem. Jednu z takovýchto možností představuje níže uvedený preparát, který je jako první svého druhu v těchto dnech dodáván do lékáren a na náš trh. Jedná se o přírodní přípravek, respektive čistý houbový prášek, umístěný v želatinových kapslích.

Existují již i jiné způsoby využití, ovšem preparát tohoto typu je vhodný také pro děti, vyznačuje se delší trvanlivostí a na rozdíl od hlívy rostoucí pouze v určitém období je kdykoliv k dostání. Další výhodou je poměr sušené hlívy k čerstvé, který je zhruba jedna k devíti. Určitě by bylo také dobré zmínit pro koho je tento preparát nejvhodnější. Přehlédnout by jej rozhodně neměli kardiaci, diabetici, alergici, lidé trpící kloubovými onemocněními, zažívacími obtížemi, únavou, záněty a podobně.

Velmi účinný je jako prevence proti rakovině a mozkovým příhodám. Upravuje ale také krevní tlak a hladinu cholesterolu v krvi, snižuje hladinu cukru, zlepšuje metabolismus, odstraňuje bradavice virového původu, léčí ekzémy a umí toho zkrátka ještě mnohem a mnohem více. Komu lze pravidelnou konzumaci hlívy doporučit? Hlíva ústřičná velmi účinně snižuje hladinu cholesterolu v krvi a také krevní tlak a tudíž je vhodná pro kardiaky. Vhodná je ale i pro alergiky, astmatiky, diabetiky a účinná je rovněž při léčbě vážných chorob, jakými jsou kupříkladu rakovina.

Díky glukanům, které mají schopnost aktivovat buňky zajišťující vlastní přirozenou imunitu organismu dokáže nádorová onemocnění zcela vyléčit a mimoto významně tlumí a omezuje vedlejší účinky při chemoterapiích. Dále hlíva odstraňuje bradavice virového původu, léčí ekzémy, zlepšuje ale také metabolismus, regeneruje vnitřní orgány (játra, ledviny, slinivku) a díky zvýšené regeneraci buněk, v podstatě zpomaluje proces stárnutí. .