Glucon glucose control
100%-ně rostlinný doplněk stravy snižující glykemickou reakci.
Vyvinutý ke snižování nárůstu hladiny glukózy v krvi u pacientů
s diabetem typu 1 a 2 , po požití jídla. Je patentovanou
kombinací dvou přírodních ingrediencí - stabilizovaného rýžového
osemení a extraktu z rostliny pískavice řecké seno, které
svým synergickým efektem pomáhají diabetikům kontrolovat
hladinu glukózy.
GLUCON byl testován ve dvou klinických studiích
významným diabetologickým centrem DIABETES RESOURCE CENTER
INC. v USA a vykazoval velmi pozitivní výsledky změny hladiny
glukózy při tzv. "post meal" měření ( po jídle). Byl prováděn "Čtyřhodinový
test glukózy". Na základě pozitivních výsledků těchto testů
obdržel R.F. tzv. "Mezinárodní schvalovací pečeť" od DIABETES
RESOURCE CENTER INC.
Použité suroviny: Stabilizované rýžové osemení Obsahuje
velké množství vitamínů, minerálů a také jedinečný komplex
přírodních
antioxidantů - celkem 97. Z nich nejvíce pozornosti zasluhují
tokoferoly (vitamin E), tokotrienoly a oryzanol. Antioxidanty
jsou velmi důležité pro diabetiky, protože pomáhají chránit
vnitřní orgány a oči před poškozením, způsobeným zvýšeným
obsahem glukózy v krvi. Rýžové osemení obsahuje velké množství
nerozpustné i rozpustné vlákniny a přispívá tak ke snížení
rizika rakoviny tlustého střeva.
Dále vykazují silné antivirové
účinky. Tento výrobek má již velmi dlouhou historii bezpečného
používání. Extrakt z rostliny Pískavice řecké seno Pískavice
řecké seno (Trigonella foenum-graecum) je jednoletá bylina
z čeledi bobovitých. K léčebným účelům jsou používána
semena, nebo extrakt ze semen. Semeno obsahuje v průměru
30 procent
slizovitých látek (saponin), bílkoviny, tuk., silici,
báze trigenellin a cholin, ale také mnoho organicky vázaného
fosforu a železa.
Semena mají tonizující účinky na organismus.
Pískavice
řecké seno je známá jako velmi užitečný pomocník při
kontrole glukózy v krvi po požití jídla a je doporučována
diabetikům.
Německý úřad E monograph doporučuje diabetikům konzumovat
6 gramů semen pískavice denně. Studie prováděná na 25
lidech nemocných diabetem typu I a II ukázala, že 1 gram
extraktu
pískavice zlepšuje glykemickou kontrolu, snižuje rezistenci
inzulínu a snižuje hladinu cholesterolu. Jeden gram tohoto
extraktu je stejně efektivní jako 20 gramů semen pískavice.
Působí dále příznivě proti nadýmání, při ledvinových
poruchách, ochablosti a bolestech v bedrech, kýle, impotenci
a průjmu.
Používají se i ke zmírnění křečí a menstruačních bolestí.
Účinná látka ovlivněním mléčné žlázy zvyšuje laktaci.
Saponin
zabraňuje absorpci cholesterolu, proto nedochází k ukládání
cholesterolu na stěnách tepen, čímž se snižuje nebezpečí
infarktu. Příznivě působí na snížení krevního tlaku.
Je vhodnou, patentově chráněnou kombinací stabilizovaných
rýžového osemení
a extraktu z pískavice řeckého sena s výrazným synergickým
efektem. Je velmi bohatý na antioxidanty a vitamíny a
zároveň
velmi efektivní ve snižování hladiny glukózy v krvi po
požití jídla. Pomůže u některých diabetiků, dosáhnout
úspěšně kontroly
nad hladinou glukózy v krvi bez inzulínu. Pomáhá diabetikům
snížit jejich potřebu inzulínu a závislost na něm. Pomůže
překonat nebo prodloužit dobu, kdy si tělo začne vytvářet
rezistenci vůči inzulínu a přestane reagovat na jeho
injekce. Z dlouhodobého hlediska může snižovat hladinu
cholesterolu
a triglyceridů v krvi. Obsahuje značné množství přírodních
antioxidantů, které pomáhají chránit citlivé orgány jako
oči, ledviny, játra a srdce.
Tyto orgány jsou zvláště citlivé
na vysokou hladinu glukózy v krvi. Obahuje velké množství
rozpustné a nerozpustné vlákniny. Složení: stabilizované
rýžové osemení, extrakt z pískavice řecké seno Doporučená
denní dávka je 1 vrchovatá čajová lžička (7-8 g) 3x denně
vždy před jídlem, celkem tedy 21-24 g denně. Lze smíchat
s vodou, lněným olejem, jogurtem, cereáliemi nebo jinou
vhodnou potravinou. K výrobě je použitý čistý extrakt
z pískavice
řeckého sena, který má mnohem lepší chuťové vlastnosti
než samotná semena. Tento extrakt je asi 10x silnější
a nevykazuje
žádné alergické reakce.
Balení: 200 g (+-4g) .