Lapacho čaj
Lehký čajový odvar zlepšuje obranyschopnost těla až o 48%,
stimuluje tvorbu červených a bílých krvinek, normalizuje
složení krve, díky zmnohonásobení červených krvinek zlepšuje
zásobení buněk těla kyslíkem, posiluje srdce a cévy a brzdí
růst rakovinných buněk. Je silným antioxidantem, ochraňuje
tělo před různými toxiny a snižuje přecitlivělost těla na
různé chemikálie. Podporuje krvetvorbu a omezuje vznik různých
krevních onemocnění a leukémie. Dále snižuje vstřebávání
glukózy a využívá se při snížení rizika vzniku diabetu. Zlepšuje
metabolismus, činnost kostní dřeně, sleziny a slinivky.
Odstraňuje
z těla různé druhy plísní, včetně nebezpečné candidy, léčí
záněty a harmonizuje hormonální systém. Lapacho omezuje vznik
psoriáz, ekzémů, impetiga, migrén, bolestí kloubů, artritidy,
Parkinsona, roztroušené sklerózy, vaginálních výtoků a plísní
kůže, úst a vaginy. Snižuje množení bakterií typu Brucela,
polia viru, herpes simplex viru 1 a 2 a různé původce chřipek.
Zklidňuje psychiku a zlepšuje odolnost centrálního nervového
systému.
Má antivirové, antibakteriální, antimikrobiální,
antimykotické a antiparazitické účinky. Harmonizuje meridián
sleziny a tří zářičů. Lapačo červené obsahuje zejména
alkaloidy naftochinony, lapachol, lapachon a jejich deriváty,
dále flavonoidy, quercetin, kyselinu hydroxybenzoovou,
saponiny, přírodní antimykotika, vápník, selen a železo
v organické formě. Složení: Tabebuia impetiginosa - Lapačo
červené - kůra
Dávkování a příprava: 1/ lehké pro stimulaci:
2 - 3 čajové lžičky kůry Lapača smíchejte se 3 litru
vody, povařte 3 minuty a sceďte. Popíjejte v průběhu
dne do 17.00 hod. 2/ silnější pro eliminaci: příprava
je stejná, čas vaření je 5 minut a doba macerace je
15 - 20 minut. Čaj můžete lehce přisladit medem. Balení:
100 g (+-5 g) Upozornění: Doplněk stravy. Ve všech
případech
užití následuje po 3 týdnech užívání 1 týden pauza.
Skladujte v suchu při pokojové teplotě. Není určeno pro
děti do
3 let! Uschovejte mimo dosah dětí! Nepřekračujte doporučené
denní dávkování. .